Platt tutte och ultraljud

I fredags var jag ledig från jobbet men inte av någon kul anledning direkt utan pga att jag gör en cancergenetisk utredning.. 

Det innebär att läkarna försöker utreda ifall min mammas cancer är ärftlig. 
Så detta är inget roligt att gå igenom, mycket eftersom, psykiskt tänker jag på allt mamma fick gå genom och hur jobbigt och hemskt det måste varit för henne. 
Det låter kanske dumt men jag har dragit ut på denna utredning länge mycket pga att jag inte klara av det psykiskt, det är alldeles för mycket känslor och sorg i de. 
Men nu "äntligen"gör jag det.

Så i fredags var jag på Borås Sjukhus på cancer mottagningen och gjorde en mammografi och ett ultraljud på mina bröst och lymfkörtlar. 

Det såg fint ut och det var relativt smärtfritt. 

Nu har jag även fått en remiss till Sahlgrenska i Göteborg och där kommer slut domen ifall cancern är ärftlig eller inte. 

Det som händer ifall det är så att det är ärftligt är att dom i förebyggande syfte opererar bort mina bröst helt, med mitt godkännande såklart.
Det kan ju värka konstigt att operera bort sina bröst när man inte är sjuk än, men den cancern min mamma hade var en mycket aggressiv sort som på mindre än 3mån gick från inget till att ha spridit sig i hela ena bröstet och i lymfkörteln.
Läkarna som jag pratat med säger att det är mer än 95% minskad risk att jag får cancern om jag opererar bort brösten. 

Ja vet att hade min mamma fått välja när hon var 27 år ifall hon skulle behålla sina bröst eller att hon inte skulle få finnas hos sin familj mer än till hon blivit 49år hade hon utan att blinka tagit bort brösten. 

Saknar dig mamma♡ Varje dag♡ 

Här är hon min vackra lilla mamma 
| |
#1 - - ♥ Evahle.se - en blogg om psykisk hälsa ♥:

Hoppas den inte är ärftlig!

Svar: Tack ♡ Ja det får vi verkligen hoppas att den inte är
Amanda

Upp