Vecka 38, 2veckor kvar!!

Så galet de är!! Tiden har lyst med sin frånvaro under hela graviditeten känns de som. Helt plötsligt har en ny vecka kommit. Fort, fort fort..!!
Men ändå känns de som om jag varit gravid i en evighet. Va ju gravid redan i våras och hela sommaren, hösten och nu vintern oxå.. Hunnit med både midsommar, halloween, jul och snart nyår under min graviditet.
Jag kände innan jul, att denna bebben kommer när som helst att dyka upp. Men konstigt nog känns de som om de är längre bort nu än vad de gjorde då. Tror säker jag kommer gå längre än jag förväntat mig.
De e svårt och sova nu, eller egentligen e de svårt och somna.. Hittar ingen skön ställning att ligga i, hittar inte någon skön ställning att varken stå, sitta eller ligga i.. Usch..!
Har en del sammandragningar men inga som gör ont..
Här ska ni få infon om vecka 38:
Bebis
Nu är bebisen ca 47 cm lång och väger 3,1 kg. Nu förbereder bebisen sig på att födas. En normal graviditet brukar vara 37 till 42 veckor. Det är barnet som bestämmer när det vill komma ut. Ca 4 procent av alla barn i Sverige föds före vecka 38 och lika många efter vecka 42. Ungefär 92 procent föds inom den normala perioden.
Du
Bebisen fortsätter att växa och det kan även du göra. En del ökar med 20 till 25 kg under graviditeten och andra mindre eller mer. Din livmoder är ca 34 till 36 cm. Ha dina favorit kläder på dig, något som inte sitter åt. Tänk på din hållning, en del lutar sig bakåt för att kompensera sin framtunghet, det kan göra dig lite extra klumpig. Försök att hitta en sovställning som passar dig, sover du för lite kan du lätt känna dig deppig.
OBS! Infon är tagen från minbebis.se
Allmänt | | Kommentera |

Jippi för magsjuka!!

Nää inte alls så jag känner. Inatt kom Nomie ner till oss och efter bara en kort stund började hon spy:( Inte roligt, 4 gånger spydde hon, men nu under dagen har hon inte spytt och de e skönt.. Dock har hon sovit nästan hela dagen, men de e nog bara bra..
Själv var jag uppe inatt för att, jag kände som om jag behövde spy och gå på toan samtidigt:( Men han värken de ena eller andra, utan jag svimma och låg väl avsvimmad en stund tills jag vakna och ropa på Kenny som inte hörde mig.. Efter 5-10min började hans mobil larm ringa och då ropa jag så högt jag kunde. För inte kunde jag komma upp själv med min enorma bebismage. Knappt jag kom upp med Kennys hjälp. Var orolig för mini men "han/hon" började röra på sig så fort jag lagt mig på soffan.. Sen började även jag å spy, fy fasen vad de e obehagligt!! Men känner mig nu bättre hoppas de håller sig så;)

Allmänt | | Kommentera |

Har hittat nåt så underbart!!

Nu är julen över och snart blir en liten tjeja 2år här. Nomie fyller nu den 14januari 2år, jag kan bara inte förstå de.. Att 2år har gått så fort är helt obeskrivligt. Jag är ju beräknade att föda dagen efter hennes födelsedag och har funderat på hur vi ska göra med kalas å så. Svårt! Att de blir ett kalas de kommer de, men ska man ha de den 14 som råkar vara en lördag eller e de att utmana ödet? Måste fundera lite till på de.
Iaf jag sitter och funderar på vad jag vill köpa till min dotter och har hittat ett så super gulligt sett som jag bara måste köpa till henne, här ska ni få se:
Om ni gillar detta, så titta in på hennes sida. w-collection.com
Allmänt | | En kommentar |
Upp