Har ju glömt uppdatera!!

Så nu får ni både vecka 29 och vecka 30 i ett och samma inlägg..

Först vecka 29:

Bebis

Bebisens mått är ca 37 cm mellan fot och huvud och den väger 1250 g. Det är trångt i livmodern och bebisen trycker med armbågar och knän. Genom stresshormoner som kommer via ditt blod till moderkakan kan bebisen känna om du är stressad eller upprörd.

Du

Livmoderns topp är ca 10 cm ovanför naveln nu. Måtten är omkring 27 till 30 cm. Liten eller stor mage spelar ingen roll, det som är viktigt är att din kurva ökar som den ska. Viktökningen är ca 8,5 kg till 11 kg. Om du är orolig över din vikt så ska du prata med din barnmorska. En del gravida kan få problem med hemorrojder eller åderbråck nu. Det är på grund av det ökade trycket på blodkärlen i underlivet och i benen.

 

 

Sen vecka 30:

Bebis

Bebisen väger ca 1400 g och är 38 cm lång. Hjärnan växer ihop mer och mer för att få plats i kraniet. Det börjar bli trångt, men din bebis kan faktiskt slå en kullerbytta inne i livmodern.

Du

Måttet på livmodern är ca 28 till 31 cm. Många tycker att det är full fart i magen den här tiden. Det finns även de som säger att så som barnet är i magen blir det även när det är fött. Du kan påverka hur du mår med rätt kost, motion och vila. Ät efter tallriksmodellen så får du i dig ordentlig med vitaminer.

 

 

OBS! Info tagen från minbebis.se

Allmänt | | Kommentera |

Ännu en tavla!!

Nu de senaste har de blivit en del scrappande. En av kreationerna är denna namntavla, som jag gjort till min kompis Lisas son i doppresent..
Scrapp | | Kommentera |

Blogg stopp!!

Nää inte riktigt så illa, men har haft mycket på schemat, trotts sjukskrivning:/
Är nu i Laholm, kom i fredags förra veckan och ska vara här tills på fredag.
Min lilla mamma har idag opererats, detta ät en av anledningarna till att jag är här. Operationen hade gått så fint den kunnat, jätte skönt! Vi, jag, Nomie, min syster, pappa och min bror var och hälsade på henne nu i eftermiddags efter att hon kommit tillbaka från uppvaket. Hon verkade rätt pigg trotts operationen. Jag fick tjuvtitta på tutten och de så riktigt bra ut, av de lilla jag kunde se iaf.

Hoppas de ska bli världens finaste tutte! Min mamma förtjänar de, starka, starka mamma!! Älskar dig!!

Allmänt | | Kommentera |
Upp