Vecka 38, 2veckor kvar!!

Så galet de är!! Tiden har lyst med sin frånvaro under hela graviditeten känns de som. Helt plötsligt har en ny vecka kommit. Fort, fort fort..!!
Men ändå känns de som om jag varit gravid i en evighet. Va ju gravid redan i våras och hela sommaren, hösten och nu vintern oxå.. Hunnit med både midsommar, halloween, jul och snart nyår under min graviditet.
Jag kände innan jul, att denna bebben kommer när som helst att dyka upp. Men konstigt nog känns de som om de är längre bort nu än vad de gjorde då. Tror säker jag kommer gå längre än jag förväntat mig.
De e svårt och sova nu, eller egentligen e de svårt och somna.. Hittar ingen skön ställning att ligga i, hittar inte någon skön ställning att varken stå, sitta eller ligga i.. Usch..!
Har en del sammandragningar men inga som gör ont..
Här ska ni få infon om vecka 38:
Bebis
Nu är bebisen ca 47 cm lång och väger 3,1 kg. Nu förbereder bebisen sig på att födas. En normal graviditet brukar vara 37 till 42 veckor. Det är barnet som bestämmer när det vill komma ut. Ca 4 procent av alla barn i Sverige föds före vecka 38 och lika många efter vecka 42. Ungefär 92 procent föds inom den normala perioden.
Du
Bebisen fortsätter att växa och det kan även du göra. En del ökar med 20 till 25 kg under graviditeten och andra mindre eller mer. Din livmoder är ca 34 till 36 cm. Ha dina favorit kläder på dig, något som inte sitter åt. Tänk på din hållning, en del lutar sig bakåt för att kompensera sin framtunghet, det kan göra dig lite extra klumpig. Försök att hitta en sovställning som passar dig, sover du för lite kan du lätt känna dig deppig.
OBS! Infon är tagen från minbebis.se
Allmänt | | Kommentera |
Upp